dimecres, 13 d’abril del 2011

Mijn eerste PCR

Avui he fet la meva primera PCR. Després d’aprendre vàries vegades que és, entendre-ho al cap de molt temps, oblidar-ho, tornar-ho a aprendre, tornar-ho a oblidar, escriure-ho mil vegades (diagnòstic: cultiu, PCR...així doncs fem una PCR i...per obtenir el producte cal fer primer una PCR...), finalment està feta. 
A grans trets ve a ser una cosa així com tenir un trosset d’ADN, fer una barrreja, posar matèria primar, obrers, plànols i director d’orquestra i en un parell d’hores tenir uns bilions de còpies...i tot això sense veure res. T’has de creure que dins una gota que sembla d’aigua, tens tot això...la ciència, qüestió de fe?
Val a dir que el resultat no té la pinta que hauria de tenir i que la banda ha quedat massa alta cosa que és mal senyal...però no sé qui deia no sé ben be què de no sé quins errors i alguna cosa sobre aprendre.
Sí, té la seva gràcia pipetejar microlitres d’un tub eppendorf a un altre tot escoltant el hip-hop que el colega ens posa com a música de fons. Té la seva gràcia alimentar bacteris tota una nit i posar-los a descansar calentets, per l’endemà matar-los tots (pel be de la ciència, evidentment) i crear proteïnes del no res. Té la seva gràcia recuperar lo estudiat fa ja uns anyets i reaprendre-ho.
Malgrat continuar estant convençuda que això de la vida laboral i l’horari de 9h a 17h no és lo meu i que he nascut per viure de vacances, he de reconèixer que té la seva gràcia.
I avui, puc dir, amb els 23 just estrenats, que he fet la meva primera PCR.

3 comentaris:

  1. Felicitats Maaar! :) no sabia que era el teu aniversari... és emocionant que hagis arribat als 23 havent entès en essència pura el què hi cap en una gota d'aigua; i sobretot, el què és una PCR.
    Una abraçada guapissima!
    Com està això d'aquí? ple de flors ja?

    ResponElimina
  2. Això es lo començament xiqueta, ara a pel premi Nobel!!!!!
    Per molts anys Super, l'únic que fot (potser) es el hip hop de fons, millor AC DC?
    Avui es 14 d'abril, visca la res publica!
    MUaccccccccc

    ResponElimina
  3. maruuux! que uutil acabaras la carrera entenent que es una PCR!! aixo no ho podrem dir tots :P
    he dscobert ara com es feia per seguir el teu bloog :D si...soc leenta! pero ja estic aqui!
    t troboo a faltaar moooolt a praactikes(en serio, no es broma, no moolen ni la meeeitat)
    a veure si fm un skypeee! muaa*

    ResponElimina